Kemungkinan Larian Donald Trump 2024 Dipendekkan Selepas Dia Menggoda ‘Pengumuman Besar’
Toto

Kemungkinan Larian Donald Trump 2024 Dipendekkan Selepas Dia Menggoda ‘Pengumuman Besar’

Bekas Presiden Donald Trump berkata dia akan membuat “pengumuman besar” dari ladang Mar-a-Lagonya di Palm Beach, Fla., pada hari Selasa, 15 November.

Pilihan raya pertengahan penggal 2024 kemungkinan Donald Trump Togel Singapore
Bekas Presiden Donald Trump memberi isyarat semasa perhimpunan untuk Senator AS Marco Rubio di Miami pada 6 November 2022. Trump telah mengusik bahawa dia akan secara rasmi mengumumkan kempen presiden 2024 pada 15 November. (Imej: Getty)
Hari ini adalah Hari Pilihan Raya di AS. Kesemua 435 kerusi di Dewan Perwakilan AS dan 35 kerusi Senat AS akan ditentukan apabila undian dikira.

Kebanyakan orang dalam politik percaya Republikan bersedia untuk kemenangan besar yang akan meletakkan parti itu mengawal kedua-dua dewan Kongres . Dan dengan ramalan “gelombang merah”, ramai Republikan sudah melihat ke 2024 dengan harapan untuk merampas semula Rumah Putih juga.

Trump, yang tidak pernah mengaku kalah dalam pilihan raya 2020 kepada Presiden Joe Biden, telah lama disyaki memikirkan kempen presiden keempat. Dia menjalankan kempen rasmi presiden pada tahun 2000, 2016, dan 2020, hanya menang sekali pada 2016.

Kemungkinan Trump 2024 Dipendekkan
Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, Trump telah berada di laluan kempen pertengahan penggal 2022, menggesa pengundi untuk menyingkirkan Demokrat. Semasa perhimpunan hari Isnin untuk calon Senat Republikan Ohio JD Vance, presiden ke-45 itu seolah-olah mencadangkan dia akan mengumumkan secara rasmi hasrat 2024 minggu depan.

Saya akan membuat pengumuman yang sangat besar pada 15 November di Mar-a-Lago,” kata Trump pada perhimpunan “Save America” di Ohio pada malam pertengahan penggal.

Hasil daripada komen Trump, petaruh politik di bursa PredictIt telah meletakkan lebih banyak wang di belakang bekas presiden itu yang mencari penggal kedua dan terakhir empat tahun.

“Adakah Donald Trump akan memfailkan untuk bertanding jawatan presiden sebelum 2023?” mempunyai perdagangan saham “ya” pada 78 sen. Sebelum usikan Trump, saham tersebut jauh lebih rendah pada 68 sen.

Peluang terus berkurangan pada jutawan yang bercita-cita untuk menduduki Rumah Putih sekali lagi. Peluangnya dipanjangkan selepas serbuan Ogos FBI di Mar-a-Lago untuk mencari dokumen sulit yang didakwa dibawa oleh presiden semasa meninggalkan pejabat. Kini, pasaran PredictIt membayangkan kebarangkalian pemfailan Trump untuk dijalankan sebelum akhir tahun pada hanya 20%.

Trump nampaknya ingin mengumumkan pencalonannya pada 2024 menjelang Hari Pilihan Raya 2022. Tetapi pemimpin Republikan meyakinkannya untuk Keluaran Sidney bertangguh kerana bimbang pengumuman sedemikian boleh memberi tenaga kepada Demokrat dan mungkin mengasingkan lebih ramai Republikan dan pengundi bebas di tengah jalan.

“Kami tidak mahu apa-apa menjejaskan kepentingan hari esok,” kata Trump pada hari Isnin.

Jawatankuasa tindakan politik Trump, Save America, sudah pun mempunyai wang tunai lebih daripada $60 juta.

Odds 2024 Terkini
Bettors percaya gelombang merah hari Selasa akan lebih kepada tsunami daripada riak.

Penaruh politik memberi GOP peluang 74% untuk memenangi Senat dan Dewan. Dewan hampir pasti pada 90%, tetapi Senat dianggap lebih banyak bermain, HongKong Prize kerana saham GOP untuk memenangi dewan atas adalah pada 75%.

Perlumbaan Senat utama dipertandingkan di Arizona, Georgia, Nevada, Ohio, dan Pennsylvania. Undian menunjukkan bahawa lima negeri medan pertempuran itu adalah tempat kuasa Senat akhirnya akan diputuskan.

Bettors berpendapat Republikan mengira 53 kerusi Senat dalam genggaman mereka berikutan separuh penggal Selasa adalah keputusan yang paling mungkin