Wynn Resorts Ltd Memuktamadkan Penjualan Encore Boston Harbour
Toto

Wynn Resorts Ltd Memuktamadkan Penjualan Encore Boston Harbour

Gergasi kasino AS Wynn Resorts Limited telah menyelesaikan penjualan resort bersepadunya di Massachusetts, Encore Boston Harbor . Berita itu datang awal pada hari Jumaat, dan Keluaran SDY itu adalah sebahagian daripada rancangan Pengeluaran SGP Hari Ini syarikat untuk meningkatkan dada perangnya ketika ia berputar ke arah projek baharu. Hartanah itu telah dijual kepada Realty Income Corporation dengan wang tunai $1.7 bilion, selepas menjelaskan semua kelulusan kawal selia yang diperlukan.

Wynn Memeterai Tawaran di Encore Boston Harbour
Perjanjian itu kini meningkatkan kedudukan mudah tunai global Wynn sekarang kepada $4.4 bilion, yang bermaksud bahawa syarikat itu akan mempunyai lebih banyak dana untuk diuruskan apabila ia berusaha untuk meningkatkan operasi sedia ada atau melabur dalam projek yang akan datang. Setelah memenangi lanjutan lesen daripada kerajaan Macau baru-baru ini , Wynn perlu melabur lagi di Wilayah Pentadbiran Khas (SAR) dan berusaha untuk meningkatkan pelancongan.

Dalam pada itu, syarikat itu juga merancang pengembangan di Emiriah Arab Bersatu dengan Wynn Marjan akan dibuka pada 2026 di Ras Al Khaimah , dan salah satu projek antarabangsa paling bercita-cita tinggi yang dijalankan oleh Keluaran Sidney sebuah syarikat resort. Walau bagaimanapun, Wynn hanya melepaskan harta tanah, bukan kepentingan operasinya dalam Encore Boston Harbour, dan syarikat itu akan kekal dalam kawalan.

Wynn akan membayar $100 juta dalam sewa tahunan dalam tempoh 30 tahun akan datang, dengan pilihan pembaharuan pajakan. Sementara itu, Wynn Resorts melaporkan $142.9 juta pada suku ketiga tahun ini. Operasi perniagaan macau prize syarikat kekal kukuh di Amerika Syarikat, dengan hartanah utama Wynn Las Vegas dan Encore Boston Harbour mencatatkan prestasi yang mantap, tetapi syarikat itu mendapat pukulan di Macau di mana sektor permainan telah terhenti disebabkan bilangan lawatan yang rendah dan berulang. Wabak COVID-19 dan penutupan seterusnya di tanah besar China dan SAR.

Wynn Macau mengumumkan pelarasan kepada model perniagaannya dalam macau pools SAR awal minggu ini untuk mematuhi undang-undang perjudian baharu di wilayah pentadbiran. Sands China melakukan penstrukturan semula yang sama bagi modal saham anak syarikat Macaunya, Venetian Macau Ltd.