Wynn Resorts meningkatkan tawaran saham, untuk mengumpul sekurang-kurangnya AS8 juta
Toto

Wynn Resorts meningkatkan tawaran saham, untuk mengumpul sekurang-kurangnya AS$748 juta

Wynn Resorts Ltd telah meningkatkan sebanyak 18.2 peratus bilangan saham saham biasa yang ingin ditawarkan kepada orang ramai atas dasar Result SDY pengunderaitan, dan dengan peratusan yang sama bilangan saham tambahan yang akan ditawarkannya sebagai pilihan untuk penaja jamin.

Ia akan menaikkan jumlah kasar yang akan dinaikkan oleh pelaksanaan itu kepada AS$747.5 juta pada tawaran awam, dengan kemungkinan tambahan AS$112.1 juta melalui pilihan untuk penaja jamin.

Hasil bersih daripada tawaran itu akan digunakan untuk “tujuan korporat am,” kata kumpulan itu. Wynn Resorts ialah ibu bapa kepada pengendali kasino Macau Wynn Macau Ltd.

Dalam kenyataan akhbar hari Isnin, syarikat induk itu berkata ia akan Result SGP menetapkan harga tawaran awam pada AS$115 seunit, dan menyediakan 6.5 juta saham kepada pelabur am, berbanding 5.5 juta yang telah disebut dalam keluaran sebelumnya pada hari yang sama.

Saham induk itu mencapai paras tertinggi AS$117.41 seunit dalam dagangan Isnin, menurut data Reuters.

Dalam notis terkini Wynn Resorts mengenai tawaran saham biasanya, kumpulan itu juga berkata ia juga akan menyediakan 955,000 saham saham biasa kepada penaja jamin, dan bukannya 825,000 yang telah dinyatakan sebelum ini pada hari Isnin.

Deutsche Bank Securities Inc, Goldman Sachs & Co LLC, dan BofA Securities Inc bertindak sebagai pengurus pengurusan buku utama bersama untuk tawaran itu.

Pada 4 Februari, Wynn Resorts melaporkan ia telah menamatkan tahun penuh 2020 dengan kerugian operasi sebanyak AS$1.2 bilion – di tengah-tengah Result HK gangguan di Amerika Syarikat dan Macau, yang dikaitkan dengan pandemik Covid-19 – berbanding keuntungan AS$878.3 juta yang dicatatkan dalam tahun sebelumnya.

Wynn Macau Ltd melaporkan dalam pemfailan kepada bursa Hong Kong kerugian suku keempat AS$144.9 juta , berbanding keuntungan AS$182.0 juta pada suku keempat 2019.

Wynn Macau Ltd mempunyai hutang tertunggak sebanyak AS$6.35 bilion pada akhir tahun, meningkat daripada AS$5.96 bilion tiga bulan sebelumnya.

Pada pertengahan Disember, unit Macau berkata ia menjangkakan memperoleh AS$765.9 juta bersih , daripada terbitan tambahan nota senior tidak bercagar bernilai pada jumlah prinsipal AS$750 juta, kerana dapat mengenakan bayaran premium 3 peratus kepada pelabur. pada jumlah pokok.